İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Üsküdar Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Okulumuz İzcilik Kulubü Bayram tatilinde Şile/Darlık köyünde iki gece üç gün, çadırda kalmalı doğa kampını başarı ile tamamlamıştır.

Nis

Üsküdar Halk Sağlığından Dr.Betül Akın Hanımefendi okulumuz 9. Sinif öğrencilerine Ulusal Kanser Haftası sebebiyle kanser hastalığı konusunda seminer verdi.

Nis

Üsküdar Dış Ticaret Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi kulübü öğretmenimiz Nurten Çakmakçı ve öğrencilerimizle birlikte ramazan ayının manevi ikliminde ihtiyaç sahipleri olan sultantepe mahallesindeki 10 ailemize naçizane hazırladığımız kolileri muhtarımız Gönül Uzun  hanımla birlikte dağıttık. Allah öğrencilerimizin hayırlarını kabul etsin..

Nis

11:35- 12:55 saatleri arasında Marnak Nakliyat'tan CEO Burak Erek, Ticari Pazarlama Direktörü Okan Uzun, Muhasebe Müdür Aslı Duymaç (2002 yılında okulumuzdan mezun), IT Yöneticisi Mustafa Beller, İnsan Kaynakları Yöneticisi Ceren Tercümanoğlu tarafından 9A -10A, 11A, 12A sınıflarındaki ulaştırma alanındaki öğrencilerimize; 3P (Üçüncü Parti Lojistik), Yurtiçi Taşımacılık, Perakende Taşımacılığı ve  Operasyon Süreçleri" konularında  öğrencilerimize sunum yapılmıştır. Sürece katkı sunan meslektaşlarımıza, ders öğretmenlerimize ve kulüp öğretmenlerinden Abdurrahim Alkan ile Feride Koç hocalarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Pirsan Gümrükleme ortağı ve gümrük müşavirleri Figen Polat, Aslı Alkan tarafından, protokol (dış ticaret) sınıflarından 11-A Muhasebe, 11-B Muhasebe, 12-A muhasebe sınıflarına "Mesleki Farkındalık Seminerleri kapsamında sunum yapmışlardır. Planlamada emeği geçen Gülşah Ürkmez, Meslekleri tanıtma kulübü öğretmenlerinden Abdurrahim Alkan, Feride Kılınç hocamıza teşekkür ederiz.

Mrt

Kutuphane Haftası etkinlikleri kapsamında İslam Araştırmaları Merkezinde düzenlenen programa okulumuz Kütüphanecilik Kulübü'nden bir grup öğrenciyle katilim sağlanmıştır.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'mızın kabulü'nü anma münasebetiyle, Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koçak beyefendi  okulumuzda Âkif'i anlamak, tanımak ve anmak üzerine seminer vermiştir. Değerli katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ederiz.

Mrt

Lojistik kulübü olarak ulaştırma hizmetleri öğrencilerimiz ile birlikte Maltepe Üniversitesi’nde düzenlenen ‘’13. Geleneksel Lojistik ve Ticaret buluşması’’ etkinliğine katıldık. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Maltepe üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Tanyaş ve değerli öğretim görevlileri ile alanında uzman kişilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Uluslararası ticarette küresel konular ve trendler ile Türkiye Lojistik sektörü ve koridorları hakkında yapılan konuşmaları dinleme fırsatı bulduk.

Mrt

Üsküdar Belediyesi Çocuk köyü gezisine 9/A Muhasebe öğrencileri katılım sağlamıştır. Öğrencilerimiz eğlenceli vakitler geçirmiştir. Geziyi düzenleyen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

9 ve 10. Sinif Ögrencilerimizin rol aldigi, AKM Turk Telekom Opera Salonunda gerçekleşen, 1915 Bir Hilal Ugruna isimli tiyatro gösterisine katılım sağladık. Tüm öğrencilerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'mızın kabulü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizin 109. Yılı Anma Programı, okulumuz bahçesinde tüm okul öğrenci ve öğretmenlerimizle şehitlerimizi anarak Çanakkale zaferimiz kutlanmıştır. Katkısı olanlara teşekkür ederiz.

Mrt

Çev-Kor Gemi İkmal Taşımacılık Ltd. Şti. de mali müşavir olarak çalışan Vildan Baydın ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Kısmet Yıldırım 14.03.2024 tarihinde 11.35-12.55 saatleri arasında 10/A Muhasebe, 10/B Muhasebe, 10/C Muhasebe ve 11/C Muhasebe sınıflarına konferans salonunda mesleki sunum yapmışlardır. Seminerin organizasyonunda katkı sağlayan Başak Gürses hocama, ders öğretmenleri ile süreci organize eden kulüp öğretmenlerinden Abdurrahim Alkan ile Feride Koç hocalarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Üsküdar Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ilk defa tubitak 4006 sergisi gerçekleştirdik. Danışman hocalarımızın rehberliğinde  öğrencilerimiz, bilimsel yöntemleri kullanarak oldukça güzel projelerini başarıyla sergilediler. Katılımlarından dolayı Üsküdar ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Semih Durmuş’a, Musiad Eğitim Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Sedat İli'ye, Sultantepe Muhtarımız  Sayın Gönül Uzun'a, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimize, Üsküdar Belediyesi Spor İşleri Müdür Yardımcımıza, Okul Müdürlerimize, Okul Aile Birliği Başkanımıza katılımlarından dolayı Şükranlarımızı arz ederiz.

Mrt

Tubitak sergimizde emeği geçen başta proje koordinatörü Dilek AKIN olmak üzere danışman öğretmenlerimizi ve program da gorevli öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz... 8 Mart Cuma gününe kadar devam edecek sergimize tüm velilerimizi bekleriz.

Mrt

12 mart istiklal marşımızın kabulü ve 18 mart çanakkale şehitlerimizi anma haftasına girerken Ramazan öncesi güzel bir gezi düzenledik. Değerler eğitimi kulübü ( Nurten ÇAKMAKÇI) ve Büro Yönetimi Birnur KANDEMİR öğrencilerinin katılımıyla düzenlediğimiz gezide şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u kabrinin başında edebiyat öğretmenimiz canan cirit'in anlatımıyla andıktan sonra 1453 panorama Müzesi'nin gezilmesiyle sonlandırdık. Öğrencilerimize kabir ziyareti sırasındaki saygısı ve ilgisinden dolayı teşekkür ederiz...