İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Üsküdar Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: değerler eğitimi

Nis

Üsküdar Dış Ticaret Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi kulübü öğretmenimiz Nurten Çakmakçı ve öğrencilerimizle birlikte ramazan ayının manevi ikliminde ihtiyaç sahipleri olan sultantepe mahallesindeki 10 ailemize naçizane hazırladığımız kolileri muhtarımız Gönül Uzun  hanımla birlikte dağıttık. Allah öğrencilerimizin hayırlarını kabul etsin..

Ara

Okulumuz Değerler Eğitimi kulübü olarak Sultantepe muhtarı Gönül Uzun hanımefendi ile birlikte mahallemizde yalnız yaşayan teyzemizin evine ziyarette bulunduk. Hayat şüphesiz çok değişikti. Büyüklerimizden geçmiş günleri dinliyor, kitaplardan okuyoruz. Yemeğe büyük oturmadan oturulmaz, o hal hatır sormadan  söze başlanmazdı. Her önemli karar onlarla istişare edilir, son sözü ailenin en tecrübelisi söylerdi. Geleneksel aile modelinde büyükanne ve büyükbabalarla aynı ortamda yaşardı çocuklar ve bütün kültürümüz, yeni nesle ev ve mahalle yaşantısıyla doğal bir biçimde aktarılırdı. Bugün ise çekirdek alile modelinde büyükleri yeterince tanımayan, dinlemeyen gençler, evde cep telefonlarına kilitli, internet aleminin, sosyal medyanın, televizyonun ve arkadaşlarının etkileriyle eğitilmekte ve kültür edinmektedir. Değerler Eğitimi Kulübü olarak yaşlılarımızı evlerinde ziyaret etmek, onları dinlemek, öğrencilerimize büyük bir haz vermiştir.

Haz

Haziran ayı Merhamet konulu değerler eğitimi videosu yayınlandı. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

May

Tarih ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi zümrelerinin hazırladığı değerler eğitimi konuları Meslek Ahlakı ve İstanbul'un fethi ile ilgili linkler aşağıdadır.

Nis

Nisan ayı değerler eğitimi konumuz Sevgi ve Saygı. İlgili videolar ve dökümanlar ektedir.

Ocak ayı değerler eğitimi video linkleri aşağıdadır.